ШРОТ ТЕРАПИЯ ПРИ СКОЛИОЗА

ШРОТ ТЕРАПИЯ ПРИ СКОЛИОЗА и други гръбначни деформации

Открит през 1921 година от Катарина Шрот този специфичен метод има дълга история. Днес е един от шестте световни школи за работа при сколиоза.
Основната насока на методиката е: корекция на гръбначния стълб в трите равнини. Оттук се подобрява подвижността на гръдния кош и респираторната функция, постига се естетическа корекция на стойката. Спираме прогресията на деформацията.

Терапията първоначално се провежда индивидуално Пациентът получава пълна информация за състоянието си, за подходящите упражнения, правилното дишане, съзнателната стойка на тялото при дейностите от ежедневния живот. Това е и едно от предимствата на Шрот методиката-изграждането на силна връзка между терапевт и пациент. Изгражда увереност и самочувствие у пациента, че е способен да контролира и подобри своето състояние.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #d15a5e;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}